Пам’яті Ректора Івана Вакарчука

06.04.2020 | 22:16

Колектив хімічного факультету виражає найщиріші співчуття з приводу великої втрати нашого академічного товариства.

Хочу з цього приводу навести слова нашого випускника Зиновія Пака:

Дорогі друзі, шановне панство, звертаюсь до Вас як представник багаточисельної групи випускників Львівського університету імені Івана Франка, які по волі долі працювали і зараз працюють за межами рідної Батьківщини України.
Я переконаний, що трагічна новина про смерть професора Івана Вакарчука вразила кожного з нас до глибини серця. Професор, ректор Вакарчук для нас завжди був як рідний Батько, який щиро дбає за те, щоби його рідні діточки повернулися додому з далеких мандрівок. Професор Вакарчук як талановитий вчений, як державотворець, міністр щиро і професіонально робив все для того, щоби надбання всіх випускників рідного Університету, їхній науковий та організаційний потенціал були залучені до розбудови молодої української держави, її науки, її промисловості, людського капіталу.
Для мене особисто традиційні уже “Львівські хімічні читання”, які талановито організовувало керівництво рідного мені хімічного факультету, були великим професіональним святом, в якому завжди з задоволенням приймав участь ректор Іван Вакарчук.
Надзвичайно перспективним був проект ректора Івана Вакарчука під назвою “Асоціація випускників ЛНУ ім. Івана Франка”, на заходах якої випускники університету, що прибували з різних кінців світу ділилися своїми надбаннями в різних галузях природничих, точних і гуманітарних наук. А надбання носили надзвичайний характер оскільки вони були напрацьовані в ведучих наукових центрах Німеччини, США і інших розвинутих країн, в яких випускники Університету завдяки освіті, отриманій саме в Львівському Університеті, часто були центрами кристалізації нових знань.
Ми прощаємось з професором Іваном Вакарчуком з почуттям вдячності йому за надзвичайний внесок в фізичні науки, в розвиток української освіти і з почуттям віри в те , що його боротьба з подоланням тотального науково-технічного невігластва в керівництві наукою, промисловістю і державою взагалі буде успішно продовжена.
Вічна пам’ять Івану Вакарчуку.

Зиновій Пак, випускник хімічного факультету Львівського державного університету імені Івана Франка 1961 року, генеральний конструктор, тричі лауреат державних премій в галузі науки, доктор хімічних наук, професор.