17 травня 2019 року. Зустріч з учнями Ліцею №46 імені В’ячеслава Чорновола

20.05.2019 | 18:27

17 травня 2019 року учні восьмих класів Ліцею №46 імені В’ячеслава Чорновола Львівської міської ради разом з учителями відвідали хімічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Декан факультету Григорій Дмитрів ознайомив школярів з хімічним факультетом, його традиціями і сьогоденням, розповів про важливість хімічних знань, престижність професії хіміка у презентації «Як стати вченим світового рівня або 10 причин вступати на хімічний факультет» та запросив учнів до участі в олімпіадах, конкурсах та до навчання на факультеті.

Заступник декана з навчально-методичної роботи Оксана Зелінська провела екскурсію музеєм кафедри неорганічної хімії, у якому зібрано колекцію речовин та мінералів, моделей кристалічних ґраток і многогранників, а також хімічних сполук, синтезованих студентами. З захопленням учні спостерігали за цікавими хімічними дослідами, які продемонструвала учням інженер кафедри неорганічної хімії Володимира Левицька.

Пізнавальним стало відвідання Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія матеріалознавства інтерметалічних сполук», нещодавно створеним на кафедрі неорганічної хімії. Завідувач центру Настасія Климентій, старший науковий співробітник Андрій Горинь та науковий співробітник Анатолій Зелінський розповіли учням про можливості центру та продемонстрували сучасне обладнання, яке дозволяє проводити експериментальні дослідження на високому науковому рівні.

ФОТОГАЛЕРЕЯ