16-18 листопада 2022 р. Співробітники хімічного факультету взяли участь в Міжнародному конгресі з якості освіти

02.12.2022 | 14:24

16-18 листопада 2022 року у місті Катовіце (Польща) відбувся International Congress on Education Quality («Міжнародний конгрес з якості освіти»), організований за спільної ініціативи університетів, що належать до Академічного консорціуму «Катовіце – місто науки». Львівський національний університет імені Івана Франка презентували співробітники хімічного факультету доцент Лідія Бойчишин та старший науковий співробітник Ірина Марчук – виконавці проекту «Матеріалознавство – розробка нової магістерської програми» в рамках програми ЕРАСМУС +

Конгрес відбувся у змішаному форматі та присвячений започаткуванню нових спільних проектів у сфері якості освіти і торкався різних її аспектів – методів навчання, акредитації як ключового механізму моніторингу якості освіти та міжнародних аспектів якості освіти.

Програма заходу була розподілена на три робочі дні. 16 листопада – у перший день Конгресу обговорювалися питання: підвищення дидактичної компетентності лекторів, у тому числі перевірка результатів навчання, сучасні методи навчання, індивідуалізація навчання, системи забезпечення якості освіти, діяльність з підвищення якості, передові практики. у сфері якості освіти та питання створення та модифікації сучасних навчальних програм. 17 листопада – другий день Конгресу присвячено акредитації як ключовому механізму моніторингу якості освіти, вимогам та діяльності Польського акредитаційного комітету та інших престижних акредитаційних установ (польських та зарубіжних) та акредитації в контексті рейтингів університетів. Тематика зустрічі третього дня Конгресу (18 листопада) охоплювала міжнародні аспекти якості освіти, міжнародні акредитації, уніфікацію освітніх програм на рівні Європейського Союзу. Також були представлені інтелектуальні результати, розроблені в рамках міжнародних консорціумів, зокрема, проекти, реалізовані в рамках програм Erasmus+, NAWA, EEA або Visegrad Funds.

Під час роботи конгресу учасники проекту “Матеріалознавство – розробка нової магістерської програми” (Instytut Inżynierii Materiałowej Wydziału Nauk Ścisłych i Technicznych UŚ – Joanna Maszybrocka, Małgorzata Karolus, Magdalena Szklarska; Afyon Kocatepe University (Туреччина) – Şükrü Tallas, Yelda Akcin, Melih Ozcatal; Ivan Franko National University of Lviv (Ukraine) – Lidiya Boichyshyn, Iryna Marchuk; University of Zilina (Cловаччина) – Juraj Belan, Viera Zatkalíková, Lenka Markovicova, Alan Vaško, Denisa Medvecká) за співфінансування Євросоюзу в рамках програма Erasmus+ KA220-HED презентували основи та вже отримані результати в межах цього проекту.

Учасник проекту професор Şükrü Talaş виступив з доповіддю “Підвищення якості освіти: співпраця з галуззю та її вплив на соціально – економічну динаміку університетів”.

Команда проекту також організувала майстер-класи “Employability from Engineering Students”, під час яких ведучі – Joanna Maszybrocka та Şükrü Talaş представили проблеми, пов’язані з питаннями кваліфікації та компетенцій, необхідних для підвищення шансів випускника на ринку праці. Свої висновки та спостереження команда проекту представила у вигляді постер “Materials engeeneer – the most in-demand hard and soft skills” (“Інженер з матеріалознавства – найзатребуваніші hard та soft навички”).

Участь у конгресі сприяє інтеграції членів Команди проекту та є чудовою можливістю обмінятися досвідом та ідеями, а також спільними рішеннями щодо реалізації проекту “Матеріалознавство – розробка нової магістерської програми».

Попередній перегляд зображення  Попередній перегляд зображення

Попередній перегляд зображення