11-20 листопада 2021 р. Візит науковців з кафедри фізики твердого тіла Карлового університету (м. Прага, Чеська Республіка) на кафедру неорганічної хімії.

22.11.2021 | 15:40

Гарний приклад європейської практики, коли випускниця хімічного факультету Христина Міліянчук після успішної кар’єри в Карловому Університеті (м. Прага, Чехія) повернулась до своєї Alma Mater і продовжує освітню та наукову діяльність у тісній співпраці зі своїми чеськими партнерами:

11-20 листопада 2021 року кафедру неорганічної хімії Львівського національного університету імені Івана Франка відвідала група науковців з кафедри фізики твердого тіла Карлового університету (м. Прага, Чеська Республіка).
Багаторічна співпраця між науковцями Львівського університету та Карлового університету традиційно стосується дослідження кристалічної структури та фізичних властивостей гідридів інтерметалічних сполук. Гідриди інтерметалічних сполук є важливими не лише з погляду фундаментальної науки для вивчення особливостей міжатомних взаємодій, але й становлять прикладний інтерес як акумулятори водню, метал-гідридні джерела струму, чутливі сенсори.