10 червня 2021 р. Візит школярів Дрогобицького ліцею

15.06.2021 | 15:55

На зображенні може бути: 15 людей, люди стоять, взуття та на відкритому повітрі

Цього разу про відвідини факультету пишуть самі учні:

“Ми, учні 10 класу природничого профілю, під час навчальної практики відвідали хімічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. Як тільки ступили на територію факультету, відчули, що ми опинилися в особливому місці, де панує дух науки й величі.
Нас зустрів декан хімічного факультету Дмитрів Григорій Степанович. Він розповів про історію виникнення та функціонування університету, ознайомив із традиціями факультету, з умовами вступу, а також із особливостями навчального процесу. Нас вразило, що на факультет приїжджають читати лекції лауреати Нобелівської премії, що студенти мають можливість спілкуватися з відомими науковцями. Цікаво було дізнатися, де працевлаштовуються випускники, чому і як продовжують навчання.
Після зустрічі з деканом нам продемонстрували цікаві досліди, провели екскурсію в навчальних лабораторіях, а також ми відвідали музей сполук. Там бачили роботи студентів – кристали, солі, які вони отримали методом синтезу.
Найбільше вражень було від лабораторії із сучасним обладнанням, електронним мікроскопом, а також від можливості скористатись приладами й встановити елементний склад наших прикрас (ланцюжків, каблучок).
Враження від факультету лише позитивні. Настав час задуматись, де навчатись.
Ми вдячні за можливість відвідати факультет та університет та за спілкування з викладачами.”