Олександр Решетняк – лауреат Національної премії України імені Бориса Патона

22.12.2021 | 14:34

Доктор хімічних наук, завідувач кафедри фізичної та колоїдної хімії хімічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, професор Олександр Решетняк удостоєний цьогорічної, першої Національної премії України імені Бориса Патона.

Згідно із Указом Президента України №660/2021, Премію працівнику Університету присуджено за колективну працю «Електрохімія функціональних матеріалів та систем», співавторами якої є також науковці Інституту загальної та неорганічної хімії імені В.І. Вернадського НАН України, НУ «Львівська політехніка», НТУ «Харківський політехнічний інститут» та Інституту фізичної хімії ім. Л. В. Писаржевського НАН України.

Робота присвячена розв’язанню актуальних науково-практичних проблем, серед яких найвагомішими є теоретичні та прикладні аспекти електрохімічного формування та функціонування нових матеріалів і систем, а також з’ясування основних закономірностей їхнього утворення та визначення факторів, які дозволяють цілеспрямовано впливати на наноструктуру, склад та комплекс функціональних властивостей. Отримані результати розширюють міждисциплінарні зв’язки електрохімії з нанонаукою і нанотехнологією в матеріалознавстві, енергетиці, електроніці, сенсориці, токсикології та багатьох інших галузях.

Детальніше ТУТ