Літня екзаменаційна сесія і доброчесність.

04.05.2020 | 09:14

Шановні студенти,

Цього літа ми матимемо нашу першу сесією не таку, як були усі попередні. Ми не зустрінемось в аудиторіях, а здаватимемо іспити дистанційно.

Це ставить певні виклики перед викладачами, але, як на мене, найбільші виклики постануть перед Вами, і в першу чергу це буде виклик щодо дотримання доброчесності.

Я нагадаю фрагмент з Декларації про дотримання академічної доброчесності здобувачем вищої освіти у Львівському національному університеті імені Івана Франка, яку повністю можна перечитувати на сторінці з Документами уіверситету:

“Я, що нижче підписався(лась), як учасник освітнього процесу у Львівському національному університеті імені Івана Франка, підтримуючи засади справедливості, зобов’язуюсь дотримуватися правил академічної доброчесності, які визначені чинним законодавством України, нормативними документами Університету та не порушувати їх, а саме не допускати:

–        списування – виконання письмових робіт із залученням зовнішніх джерел інформації, крім дозволених для використання, зокрема під час оцінювання результатів навчання;

…”

Ви мусите повністю усвідомити, що саме на цій сесії Ви маєте показати своє розуміння того, що стипендія, це нагорода для тих студентів, які мають кращі знання, а не для тих, що списали і отримали внаслідок цього вищий бал. Вам потім прийдеться з тим жити і дивитись в очі своїм однокурсникам.

З повагою, декан, Григоій Дмитрів.