Богдан Богданович Остапович. Некролог.

03.05.2022 | 20:13

Колектив хімічного факультету глибоко сумує з приводу важкої втрати ‒ 26 квітня 2022 року на 66-му році життя після тривалої хвороби відійшов у вічність доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії Богдан Богданович Остапович.

Богдан Остапович народився 11 травня 1956 року у селі Сілець Галицького району Івано-Франківської області. Після закінчення у 1975 році Калуського хіміко-технологічного технікуму (тепер Державний вищий навчальний заклад «Калуський політехнічний коледж») Богдан Богданович став студентом хімічного факультету Львівського державного університету імені Івана Франка. З 1980 року, по закінченні Франкового Університету, вся його подальша трудова діяльність нерозривно пов’язана з кафедрою фізичної та колоїдної хімії. Богдан Остапович працював на посадах старшого лаборанта, наукового співробітника та асистента, а з 2000 року ‒ доцента Львівського державного університету імені Івана Франка. У 1981‒1984 роках він навчався в аспірантурі кафедри, результатом чого став успішний захист дисертації «Вплив середовища на кінетику полімеризації стиролу в присутності аеросилу» на здобуття наукового ступеня кандидата хімічних наук (1985 р.). У 1992 та 2008 роках йому було присвоєно вчені звання старшого наукового співробітника та доцента кафедри фізичної та колоїдної хімії, відповідно.

Богдан Богданович активно займався науковою роботою, зокрема дослідженнями в галузі радикальної та емульсійної полімеризації, фізико-хімії наповнених полімерів та полімерних композиційних матеріалів, електропровідних полімерів, а також хемо- і біосенсорики. За час праці в Львівському університеті ним опубліковано понад 170 наукових та методичних праць, в т.ч. два розділи монографій, понад 70 статей та 5 навчальних і навчально-методичних посібників, зокрема «Хімічна і біологічна сенсорика».

Окремо слід відзначити його роботу з шкільною молоддю. Протягом більше як десяти років доцент Остапович Б.Б. був членом журі Львівської обласної олімпіади з хімії, куратором 8-го класу.

Богдан Остапович назавжди залишиться в пам’яті колег, учнів та знайомих як високоінтелектуальний та досвідчений вчений, прекрасний педагог, надійний товариш, як людина, що чесно і достойно прожила своє життя.

Колектив хімічного факультету висловлює щирі співчуття родині та близьким. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом із Вами, підтримуємо у годину скорботи.

ВІЧНАЯ ПАМ’ЯТЬ