Анатолій Кузнєцов. Стажування в Університеті Страсбурга

12.06.2020 | 18:29

IMG_20200311_174420.jpg

Одним з найкращих епізодів в моєму ще небагатому наукову досвіді було стажування в Інституті супрамолекулярної інженерії навесні 2020 року. Я працював в групі лауреата Нобелівської премії професора Жан-Марі Лена.

Потрапити в таку наукову групу вже на першому курсі мені вдалось завдяки двом факторам: участі(та активній підготовці до неї) в міжнародній хімічній олімпіаді та активній роботі в науковій лабораторії на кафедрі органічної хімії нашого факультету, починаючи від самого вступу. Також неодмінно варто відзначити підтримку та допомогу адміністрації та викладачів факультету, адже моє стажування відбувалось під час навчального року, тому саме завдяки їхньому сприянню ця поїздка стала можливою.

Уся наукова діяльність групи, та зокрема тематика мого стажування, присвячена дослідженню динамічної комбінаторної хімії та розробці нових систем, які би відповідали цьому концепту. Динамічна хімія являє собою не лише теоретичний, але й праткичний інтерес, оскільки знаходить застосування у медичних дослідженнях, синтезі складних органічних молекул, розробці сучасних smart materials.

Складно назвати всі переваги подібних стажувань: знайомство з топовими спеціалістами, досвід роботи в сучасних лабораторіях з найновішим обладнанням, можливість відчути на собі всі особливості академічної діяльності та загальний розвиток як професіонала.

Це стажування дало мені мотивацію до ще активнішного навчання значно розширило межі мого хімічного світогляду.