29 вересня 2023 р. Участь делегації факультету в Малопольській ночі науковців

02.10.2023 | 09:24
29 вересня 2023 р. у Кракові відбувся науковий фестиваль “Малопольська ніч науковців”. На запрошення декана хімічногот факультету Ягелонського університету професора  Войцеха Мацика та за підтримки його заступників професорів Йоланти Коханої та Павла Видро в ньому змогла взяти участь делегація від хімічного факультету під керівництвом заступника декана Оксани Зелінської у свкладі представників Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених хімічного товариства Рибак Вікторії, Теплінської Марії-Сузанни, Мацько Евеліни, Чури Олени, Іванової Аміни та Буц Анни.
Завдяки спілкуванню з викладачами та студентами Наукового товариства медичної хімії та хімії довкілля наша делегація дізналась більше про освітні програми та напрямки наукової роботи факультету, діяльність студентських організацій та можливості для українських студентів і науковців.
Дружні бесіди і обмін думками, цікавна екскурсія сучасним і функціональним кампусом університету з мальовничим садом на даху і музеєм, майстер-класи в суперсучасних лабораторіях скануючої електронної мікроскопії, раманівської спектроскопії, мікроскопії атомних сил викликали жвавий інтерес у студентів та безумовно сприятимуть розширенню співпраці між хіміками обох університетів.
На делегацію також чекали пізнавальні лекції від викладачів хімічного факультету Янеллонського університету: “Криміналістична хімія, або декілька слів про те, як хімія може допомогти в дослідженні слідів злочинів”, “Фотоімунотерапія як “троянський кінь” у боротьбі з раковими клітинами”, “Хімія на тарілці, або декілька фактів про харчову хімію” та
надзвичайні нічні демонстрації хімічних дослідів.
Поверталась наша делегація втомлена та щаслива, сповнена ідей та планів на майбутнє.