23 квітня 2023 р. Ювілей Мирослави Олексіївни Ковбуз

27.04.2023 | 16:29

 

ВІТАЄМО З СЛАВНИМ ЮВІЛЕЄМ

КОВБУЗ МИРОСЛАВУ ОЛЕКСІЇВНУ

23 квітня 2023 року відсвяткувала свій 90 річний ювілей. Мирослава Ковбуз відома науковиця в галузі фізико-хімії полімерів, аморфних та наноструктурованих сплавів, доцентка кафедри фізичної та колоїдної хімії, старша наукова співробітниця, заступниця голови хімічної комісії та дійсний член Наукового товариства імені Шевченка.

Самовіддана багаторічна праця Мирослави Ковбуз та її учнів стала основою для опублікування понад 500 наукових праць та 20 авторських свідоцтв та патентів. Під її керівництвом захищено біля 80 дипломних робіт та 15 кандидатських дисертацій.

В кінці 80-х та на початку 90-х років ХХ століття Мирослава Ковбуз стала ініціатором створення Товариства української мови ім. Т. Шевченка, Народного Руху в університеті імені Івана Франка, а також відновлення Наукового Товариства ім. Шевченка.

Саме Мирослава Ковбуз була ініціатором проведення у 1993 році І симпозіуму хімічної комісії НТШ, який з 1995 року перейменовано в наукову конференцію “Львівські хімічні читання”. В травні 2023 року відбудеться XIХ наукова конференція «Львівські хімічні читання», яка з регіональної перетворилась у міжнародну.

До ювілею за багаторічну сумлінну працю, вагомі здобутки в науковій та навчально-методичній діяльності, плідну роботу з обдарованою молоддю Ковбуз Мирослава відзначена Подякою Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Мирослава Олексіївна є прикладом для наслідування для своїх учнів та колег. Свій ювілей вона зустріла повна творчих задумів та планів.

 

Дорога Мирославо Олексіївно, доля дарувала Вам активне, багате і цікаве життя. Притаманний Вам талант педагога та науковця, щира любов до рідної землі, велике бажання робити людям добро, стали запорукою Вашого життєвого успіху. Вам вірять, до Вашої думки прислухаються, у Вас вчаться! Тож дозвольте доземно вклонитися Вам. Нехай і надалі Ваш шлях буде щедрий добром, багатий успіхами, сонячний материнським щастям, захоплюючий новими планами і благополучний прихильністю Небес!

 

Співробітники хімічного факультету