17 листопада 2022 року студенти-магістранти груп ХМХМ-11 та ХМХМ-12 провели лабораторну роботу в Центрі колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія матеріалознавства інтерметалічних сполук»

18.11.2022 | 22:50

17 листопада 2022 року студенти-магістранти груп ХМХМ-11 та ХМХМ-12 провели лабораторну роботу з дисципліни “Рентгенівські методи аналізу” на тему “Визначення фазового складу зразка та кількісного складу фаз методами енергодисперсійної рентгенівської спектроскопії (ЕДРС) та рентгенівської флуоресценсії (РФА)” в Центрі колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія матеріалознавства інтерметалічних сполук». Лабораторне заняття проводив завідувач лабораторії, наук. співроб., канд. хім. наук Василь Кордан, який детально ознайомив студентів з будовою, можливостями та роботою сучасного електронного мікроскопа Tescan VEGA 3 LMU, оснащеного енергодисперсійним рентгенівським мікроаналізатором (Oxford Instruments Aztec ONE з детектором X-MaxN20) та рентгенфлуресцентного аналізатора – спектрометра ElvaX Pro.

 

Під час виконання науково-дослідної роботи, підготовки курсових і дипломних робіт студенти мають змогу отримувати експериментальні дані про якісний та кількісний склад досліджуваних зразків з використанням унікального обладнання ЦКК.