Святкування “Дня хіміка”

18.05.2017 | 10:02

В середу, 17 травня відбулось святкування “Дня хіміка”. Перша частина свята пройшла в стінах і на подвір’ї хімічного факультету, а о 15:30 продовжилось в Актовій залі головного корпусу університету.

Детальніше про свято можна прочитати тут.

Про святкування “Дня Хімка” від студентського активу факультету:

17 травня 2017 року в Львівському національному університеті імені Івана Франка хімічний факультет відзначив 50-ий ювілейний день з початку заснування професійного свята “Дня хіміка”.
Упродовж 17 травня відбувалася маса різних і цікавих заходів. Як тільки студент чи викладач відчиняв двері хімічного факультету, він зразу міг зрозуміти, що сьогодні свято, адже кожної перерви в дворику факультету грала святкова музика, були різні плакати, на яких було написано ” З Днем хіміка”, аудиторії були підписані жартівливо, студенти-організатори проявили свою креативність, а також багато надувних кульок і саморобного хімічного посуду.
Об 11:30 у дворику хімічного факультету за традиціями розпочалася лотерея, на якій студенти могли виграти кілька додаткових балів до іспитів.
Після завершення пар о 15:00 усі студенти і викладачі взяли участь у святковій ході. Велика дружня родина у білих халатах йшла від вул. Кирала і Мефодія до вул. Університетської і повідомляла львівян і гостей міста, що сьогодні День хіміка.
О 15:30 у Актовій залі університету відбувся святковий концерт. Це була вдала театралізована вистава, де студенти могли проявити свої вміння і таланти.
Суть вистави полягала в тому, що перед абітурієнтом постає вибір, куди ж вступати і завдяки тому, що у концерті приймали участь не тільки студенти Львівського націонвльного університету імені Івана Франка, а й їхні колеги з Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна й Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, які доповнили виступ своїми жартами і музичними номерами, вистава була зрозуміла, лаконічна й цікава для глядачів. Важливими були останні слова студента, який грав абітурієнта :” Я зрозумів головне, не важливо куди, головне на хімічний!!! “.
Концерт був наповнений жартами, вдалою сатирою, іронією і самоіронією, танцювальними номерами і театральною грою. Дуже приємним було те, що студенти пишаються тим що вони навчаються саме на хімічному факультеті і що вміють зробити свято для себе і бля інших.
Концерт завершився продовження лотереї з розігрування балів. Після чого всі присутні в Актові залі фотографувалися і ділилися враженнями про свято.