26-28 вересня. VІ Школа молодих науковців – Конгрес кристалографів України

18.09.2018 | 15:52

VІ Школа молодих науковців – Конгрес кристалографів України

26-28 вересня 2018 року на кафедрі неорганічної хімії хімічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться VІ Школа молодих науковців – Конгрес кристалографів України.

Мета Школи – ознайомити учасників із сучасними рентгенівськими дифракційними методами дослідження будови речовини, продемонструвати спеціальне обладнання та експериментальне використання рентгенівської дифракції, а також удосконалити знання в розрахункових методах рентгеноструктурного аналізу.

У програмі Школи заплановано чотири лекції провідних фахівців у галузі порошкової та монокристальної дифракції та три майстер-класи з проведення рентгенівського фазового та структурного аналізу, визначення кристалічної структури, ознайомлення з кристалографічними базами даних, зустрічі з відомими вченими та колегами-кристалографами.

Ініціатором проведення Школи є кафедра неорганічної хімії Львівського національного університету імені Івана Франка. Дифракційні методи дослідження кристалічної структури започатковані на кафедрі в 50-х роках минулого століття та плідно розвиваються сьогодні. Здобутки та великий науковий досвід вчених кафедри вказують на пріоритетні надбання в цьому напрямку.

Детальніше на сайті Школи