Основи стандартизації
Тип: На вибір студента
Кафедра: аналітичної хімії
Навчальний план
Семестр | Кредити | Звітність |
7 | 4 | Залік |
Лекції
Семестр | К-сть годин | Лектор | Група(и) |
7 | 32 | доцент Дубенська Л. О. | ХМХ-41с, ХМХ-42с |
Практичні
Семестр | К-сть годин | Група | Викладач(і) |
7 | 16 | ХМХ-41с | доцент Дубенська Л. О. |
ХМХ-42с | доцент Дубенська Л. О. |
Опис курсу
До уваги студентів четвертого року навчання, які обрали дисципліну “Основи стандартизації”. Для дистанційного навчання прошу використовувати платформу Moodle.
Дисципліна забезпечує одну з ключових спеціальних компетентностей, передбачених Стандартом вищої освіти України для першого (бакалаврського) рівня спеціальності 102 Хімія СК-3: Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт виходячи із вимог хімічної метрології та професійних стандартів в галузі хімії.
Під час вивчення дисципліни “Основи стандартизації” студенти ознайомляться з теорією стандартизації, метрології і сертифікації, зокрема, стандартизацією, метрологією у хімії, контролі якості продукції (зокрема, продуктів харчування), охороні навколишнього середовища тощо.
Метою вивчення цієї дисципліни є формування цілісної системи знань у студентів хімічного факультету про оцінювання і забезпечення якості виконуваних робіт виходячи із вимог хімічної метрології та професійних стандартів в галузі хімії
Завданнями дисципліни “Основи стандартизації” є: визначення місця і ролі стандартизації та метрології у загальній системі природничих наук та, зокрема, у хімії, контролі якості продукції, охороні навколишнього середовища; ключових понять, основних концепції і теорії в галузі стандартизації, метрології і сертифікації; формування вміння застосовувати набуті знання у навчальній і трудовій діяльності, повсякденному житті.
У разі успішного вивчення дисципліни студент набуде спеціальних компетентностей:
СК-3 Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт виходячи із вимог хімічної метрології та професійних стандартів в галузі хімії
СК-5 Здатність здійснювати сучасні методи аналізу даних
СК 8 Здатність здійснювати кількісні вимірювання фізико-хімічних величин, описувати, аналізувати і критично оцінювати експериментальні дані.